IE Românie, dragă-mi ești tu, mie!
Povestește România descoperă și se lasă descoperită. De data aceasta am poposit în casa unei tinere de 23 de ani care dacă se apucă de povestit despre tradiții nu vei mai pleca. Noi am găsit-o în Răducăneni, acasă la părinții ei, dar Andreea Romila are două orașe în care locuiește, zeci de orașe în care cântă și mii de suflete în care intră prin muzica ei.
Taina încondeierii ouălor sau, cum o numesc localnicii, ``scrierea ouălor``
Bun venit în Brodina, comuna unde răcoarea munţilor vă unge mieros, iar versanţii abrupţi, cu moţurile înalte, vă încântă privirea. Aici, la fel ca în vremurile de demult, sătenii continuă să îmbrăţişeze tradiţia şi să îşi spună povestea cu mândrie. Oamenii din această zonă sunt cunoscuţi pentru încondeierea ouălor, meşteşug care a fost eternizat de către generaţii întregi.
Mărţişor special - Pe urmele scriitorului Ion Creangă!
Ziua de 1 martie, nu reprezintă doar începutul primăverii, ci şi ziua povestitorului Ion Creangă, aşa cum el însuşi afirmă în „Fragment de biografie”: „Sînt născut la 1 martie 1837 în satul Humuleşti, judeţul Neamţului, Plasa de Sus”. Vă invităm în lumea celui care „a odrăslit un codru de amintiri şi povestiri” (David Boia).
Profil de artist - Ben Brucker și calea lui
A terminat Teologie, a pictat vreme de 15 ani biserici, a locuit 4 luni printre deținuți în timp ce le înfrumuseța mica biserica din Penitenciar, iar de doi ani își urmează visul. O enciclopedie umană ni s-a confesat.
Ziua când s-a scris istoria României moderne
Evenimentul din 24 ianuarie 1859 a rămas în istorie ca „Mica Unire”, pentru a-l deosebi de Unirea de la 1 Decembrie 1918, dar în fapt a fost un moment crucial pentru devenirea ulterioară a României ca stat. „Povestește România” a unit două evenimente istorice și a mers pe urmele celui care a pus bazele statului modern.
Povești din zona Neamțului
Piatra Teiului, Biserica monument din Farcaşa, Drumul Talienilor şi Biserica de lemn din Galu, acestea sunt patru dintre locaţiile Neamţului care atrag an de an vizitatori.
Linia I - Soci (1944)
Sperăm că povestea preotului Romică Siminciuc și a veteranului de război, domnul Paiu Ioan să stârnească în fiecare dintre voi curiozitatea de a descoperi frumusețile prea puțin cunoscute ale României.