Povestește România descoperă și se lasă descoperită. De data aceasta am poposit în casa unei tinere de 23 de ani care dacă se apucă de povestit despre tradiții nu vei mai pleca. Noi am găsit-o în Răducăneni, acasă la părinții ei, dar Andreea Romila are două orașe în care locuiește, zeci de orașe în care cântă și mii de suflete în care intră prin muzica ei. A ajuns să aibă o colecție de peste 60 de ii, după ce în copilărie nu a avut niciuna.

Ea însăși este o tânără artistă ieșeancă care face din fiecare apariție a ei prilej de a te îndrăgosti măcar de o ie și povestește de o întâmplare care a făcut-o să nu se oprească din cumpărat: „-Andreea, numai în bucățica asta de ie intră acul de 100 de ori! ”


data lansării:

24 Iunie 2021

Reporter:

G.T.O

cameramani:

Petru Băiceanu / Cojocariu Sergiu-Ionuț

Editor de imagine:

Cojocariu Sergiu-Ionuț

Povestește România vă va arăta oameni, destine, întâmplări, locuri, case, suflete, așezări, chipuri și zâmbete pentru care povestea vieții lor a început aici: în România
Povestește România este a ta, a mea si a copiilor nostri fata de care avem datoria morală de a le arăta că Romania povestește dintotdeauna și va povesti pe vecie.